Как да оформим сами красива цветна каскада

Tsvetna-kaskada

Как да оформим сами красива цветна каскада?

Щом се затопли времето, се появяват огромно количество възможности да украсим дома или вилата си с цветни багри.

Изработка на красива цветна каскадаПредлагаме ви една идея за декоративна цветна кула. Това е доста обемно и извисено съоръжение, в което се засаждат цъфтящи растения.

 

Най-подходяща за това е петунията, която е непретенциозна и цъфти през цялото лято. И така, как сами да си изградим цветната каскада?.

 

Необходима е голяма саксия, конструкция от телена ограда, пластмасови връзки, черен полиетилен, пръст и различни по цвят петунии.

 

От парчето телената ограда оформете цилиндър, чийто диаметър трябва да бъде по-малък от диаметъра на саксията. Добре е да работите с ръкавици, за да не се нараните при работа с телта.

 

Височината на цилиндъра трябва да бъде 1,5 пъти по-голяма от височината на саксията. Ако е по-висок, при по-силен вятър може да се преобърне.

 

Укрепете с пластмасови връзки края на готовия цилиндър. Сложете конструкцията в саксията.Поставете черния непрозрачен полиетилен в цилиндъра така, че да не се изсипе пръстта.

 

Закрепете полиетилена, като прехвърлите края му извън цилиндъра и го вържете с пластмасовите връзки. Отрежете излишните им краища.

 

 

Самостоятелна изработка на красива цветна каскада

Изсипете пръст на около 1/3 от височината и обилно полейте, за да се слегне. По същия начин постъпете със следващата 1/3 и накрая изсипете останалата част, поливайки цялостно. Притиснете леко, за да не остане празно място в цилиндъра.

 

 

 

Запълнете догоре с пръст разстоянието между цилиндъра и саксията и полейте. Добре е да използвате готова смес за цъфтящи растения, а ако я приготвяте сами, към пръстта добавете торф и пясък.

 

 

Направете разрези в полиетилена на шахматен принцип.

 

Как да оформим сами красива цветна каскада?

 

 

В тях с пръсти оформете място, в което засадете петуниите и притиснете краищата на полиетилена. Внимателно полейте коренчетата, като се стараете да не се изсипе пръстта от процепите.

 

Запълнете всички разрези. Отгоре също засадете растения, за да се оформи цялостната каскада. Накрая отново полейте.Kрасива цветна каскада в двора

 

 

Подобна цветна кула трябва да се наторява и полива цяло лято, за да придобие добре поддържан външен вид.
Такава конструкция може да се използва и за други видове растения, цъфтящи през лятото като теменужки, латинки, нисък невен, мушкато, лобелия, ароматен грах.

 

 

Може да се оформят и декоративни растения, различни видове бръшлян, както и да се отглеждат ягоди.

Доставете си удоволствие, като създадете сами такива цветни ароматни каскади!

 

Коментари (4)

Отговорете