Градината в дома и на работа

Gradina-dom

Градината в дома и на работа.

Растения на работа.
Основният проблем в служебните и работни помещения е поливането. В служебни помещения се отглеждат само устойчиви, без-проблемни растения, които могат да преживеят съботите и неделите и без вода. Трябва да се знае, че климатичната инсталация не вреди на растенията, дори напротив, повечето се развиват добре при равномерна температура и висока важност на въздуха.
Живата зеленина прави сивите служебни помещения по-приятни, разбира се, ако за растенията се полагат добри грижи.

Растения в дома.
Дали в кухнята или в банята, свежата зеленина прави всекидневието ни no-красиво. В светлата кухня, в която прекарваме много време, могат да се поставят и растения, които, освен че украсяват помещението, са и полезни. Разбира се, всичко зависи от личния вкус.

Така например подправки като магданоз, гарвански лук, майорана, маточина и т.н. се развиват много добре на кухненския прозорец. Чудесно е винаги да имате пресни подправки от собствената си малка градина.
Растенията, които осигуряват естествена защита от насекоми, също имат своето място в кухнята. Така например, със силния си аромат тамянът държи настрана мухите и комарите.

Градината в дома и на работа.

Особено подходящи за детската стая са градинките в бутилки. За тях се използва малък, прозрачен съд. Напълнете го до една трета с песъклива пръст или кактусова почвена смес. Навлажнете добре почвата с пръскалка. След това наръсете семената. Затворете добре бутилката, най-добре с коркова тапа, и запечатайте. Сложете я на слънчев прозорец. След 4 до 6 седмици кактусите покълват. През следващите три години могат да останат в бутилката, без за тях да се полагат грижи. Те стават големи колкото палец и понякога дори цъфтят, защото се чувстват отлично в собствесния си екосвят.

По правило спалните са по-хладни от дневните.
Неподходящи за спалните са силно ухаещите растения. Не се препоръчват и растения с твърде големи листа, които се прашат твърде много при всекидневното оправяне на леглата. За спалните не са подходящи и растения, които могат да предизвикат алергия.

 

Отговорете