Зимни грижи за стайните растения

Grizhi-stajni-tsvetia

Зимни грижи за стайните растения.
Грижите за вашите цветя през зимните месеци се различават от грижите, които полагате за тях през слънчевите и топли пролетни и летни месеци.През пролетта и лятото цветята се разсаждат и цъфтят и естествено е тогава да имат повече нужда от поливане и торене. Нещата обаче стоят по съвсем друг начин през зимата. През студените месеци цветята не растат интензивно и за това имат нужда от по-малко количество води и обогатители за почва.

Внимавайте да не ги поливате много, защото цветята загиват по-често, ако прекалявате с водата. Най-добре е да ги поливате, когато забележите, че пръстта им е започнала да засъхва. Цикламата например обича да я поливате индиректно. Това става, като напълните купичката на саксията й с вода и изчакате около 15 минути, след което е добре да изхвърлите излишното количество течност останало в чинийката.

Сухият въздух в помещенията, може да е проблем за тропическите растения, които обичат влагата. Лесно можете да разрешите този проблем, като сложите пълни купички с вода около цветята и периодично ги допълвате.

Не слагайте цветята близо до отоплителните уреди или климатика. Това може да им причини доста неприятности. Също така топлолюбивите растения не дръжте до прозорците, защото там обикновено става течение и въздухът е прекалено хладък за тях.

Не забравяйте да завъртате периодично саксиите на растенията си, за да може те получават светлина от всички страни и така да растат с правилни стебла.Цветята са живи растения и се нуждаят от грижи и любов. Ако им отделяте нужното внимание през зимните месеци, може да сте сигурни, че през пролетта те ще ви се отблагодарят с прекрасните си цветове.

 

Отговорете