Внос на сезонни цветя от Гърция!

Konstantinidis-nursery

Нова тенденция – внос на сезонни цветя от Гърция!

Както знаем, вносът на цветя е концентриран основно от Холандия, която е и световният център на бизнеса с цветя. Там може да се намери почти всичко, при това на добри цени, защото се купува на едро. Обаче от Холандия до България цветята пътуват минимум 48 часа /в хладилни камиони/, а това скъсява срока за дистрибуция и продажба в страната.

Затова тръгна нова тенденция – внасят се сезонни цветя от Гърция. Основните цветопроизводители са в северна Гърция, която е много близо до България и почти със сходен климат, което осигурява качествена стока за България. Така се удължава срока за дистрибуция и продажба в нашата страна.

Например, гръцката фирма „ВАСИЛИС КОНСТАНТИНИДИС“ е лидер в цветопроизводството в Гърция и ориентира пазара си основно към съседни държави като България, Румъния и Сърбия. Фирмата е с динамично присъствие в годишното производство на декоративни растения, както на гръцкия така и на балканския пазар.

Фирмата е със седалище в Солун и се занимава с производство на цъфтящи сезонни цветя, различни видове подправки в саксии. А също така произвежда и такива цветя като хризантема, коледна звезда, циклама, роза, хортензия и др.

Производствената база е на площ над 55 дка, на която са разположени  оранжерии с площ 30 дка и автоматично-механично оборудване.

Следвайки нуждите на пазара, гръцката фирма „ВАСИЛИС КОНСТАНТИНИДИС“ се стреми към непрекъснати подобрения на съществуваща ситуация. Тя създава на нови оранжерии, за да увеличи производството и подобряване на качеството на крайния продукт. За повече информация: вижте ТУК

Карта

Коментари (5)

  1. Г-жо. Манолова, най добре им се обадете, те говорят английски , а при тях има и хора които говорят Български. Кликнете върху линковете в статията и ще ви се отвори контактна информация.

Отговорете