Внос на сезонни цветя от Гърция!

Konstantinidis-nursery

Нова тенденция – внос на сезонни цветя от Гърция!

Както знаем, вносът на цветя е концентриран основно от Холандия, която е и световният център на бизнеса с цветя. Там може да се намери почти всичко, при това на добри цени, защото се купува на едро. Обаче от Холандия до България цветята пътуват минимум 48 часа /в хладилни камиони/, а това скъсява срока за дистрибуция и продажба в страната.

Зколедна звездаатова тръгна нова тенденция – внасят се сезонни цветя от Гърция. Основните цветопроизводители са в северна Гърция, която е много близо до България и почти със сходен климат, което осигурява качествена стока за България. Така се удължава срока за дистрибуция и продажба в нашата страна.

Например, гръцката фирма „ВАСИЛИС КОНСТАНТИНИДИС“ е лидер в цветопроизводството в Гърция и ориентира пазара си основно към съседни държави като България, Румъния и Сърбия. Фирмата е с динамично присъствие в годишното производство на декоративни растения, както на гръцкия така и на балканския пазар.

Фирмата е със седалище в Солун и се занимава с производство на цъфтящи сезонни цветя, различни видове подправки в саксии. А също така произвежда и такива цветя като хризантема, коледна звезда, циклама, роза, хортензия и др.

Производствената база е на площ над 55 дка, на която са разположени  оранжерии с площ 30 дка и автоматично-механично оборудване.

Производствена база разсадник Василис

Следвайки нуждите на пазара, гръцката фирма „ВАСИЛИС КОНСТАНТИНИДИС“ се стреми към непрекъснати подобрения на съществуваща ситуация. Тя създава на нови оранжерии, за да увеличи производството и подобряване на качеството на крайния продукт. Карта:

разсадник Константинидис карта

 

Коментари (7)

 1. Г-жо. Манолова, най добре им се обадете, те говорят английски , а при тях има и хора които говорят Български. Кликнете върху линковете в статията и ще ви се отвори контактна информация.

 2. Искам да закупя разсад петунии, теменужки и иглики интересува ме цена.

 3. Здравейте! Искам да си купя течен тор за олеандри . Казаха ми , че гръцкия е хубав. Има ли такава опция при вас?

 4. Здравейте,
  ЗЕЛЕНО БГ и ГРАДИНА БГ са каталози с над 300 фирми за ГРАДИНА, ЦВЕТЯ и всичко свързано:

  ZELENO.BG – КАТАЛОГ НА ФИРМИ ЗА ОЗЕЛЕНЯВАНЕ и ГРАДИНА: https://zeleno.bg
  GRADINA.BG – КАТАЛОГ НА ФИРМИ ЗА ГРАДИНАТА: https://gradina.bg

  Потърсете в категориите ФИРМА която да ви свърши работа. Поздрави,

Отговорете