Цветен хороскоп за Март

Mak

Цветен хороскоп за Март

Според традиционния зодиак март е месеца на рибите и овена, а според цветния хороскоп се дели на три декади: на мака, на лилията и на напръстника. Какви ли са хората родени през първия пролетен месец?

От 1 – 10 Март – Мак
Митовете на Древна Гърция разказват за бог Хипнос, чието царство било покрито с особено ярки цветя – Макове. Те цъфтели през Март и с тяхна помощ Хипнос потапял хората в дълбок сън. По заповед на този бог, човека трябвало да прекара половината от живота си в сън. Символиката при маковете е следната: жълт – богатство и процъфтяване, червен – удоволствие, бял – утешение. Макът може да въздейства по два противоположни начина на хората – да възбужда или да успокоява.
Такъв може да бъде и човекът – мак, той е човек на настроенията и обкръжението му може само да се удивлява колко различен може да бъде… Днес е в депресия, а утре излъчва неотразимост и възвишеност на духа .
Тези хора са много харизматични и загадъчни. Не стигат лесно до успеха, но винаги постигат целите си.

Цветен хороскоп за Март.

От 10 – 20 Март – Лилия
ЛилияЛилията се счита за лунно цвете, а хората родени под нейния знак, обичат нощния живот (предимно сови). Често това са творчески личности с голям потенциал – писатели, поети, художници, музиканти. Изтънчеността им е изписана по лицата им.
Лилията е цвят на чистотата, атрибут на булката в сватбения ден. В Древна Гърция е цвят на боговете. Във Франция Лилията е символ на кралска власт, а изображението присъства на герба, на знамето и на кралския скиптър.
В нашите градини Лилията е кралица сред цветята.

Цветният хороскоп за Март 21 – 31 завършва с Напръстник.
НапръстникОвните са много силен знак. Те са победители, които никога не се предават и преследват до край целите си. Недоверчиви и винаги държат на мнението си. „ Доверявай се, но проверявай” – това е девизът им. На тези хора можеш да разчиташ, те няма да те подведат. Лидери по рождение. Напръстникът е суровина за лекарствени препарати, стимулиращи работата на сърцето.
Това е цветния хороскоп за март. В началото Мак – пробуждане през Пролетта, после Лилия – като начало за развитие на творческите способности и накрая Напръстник – като сигнал за решителни действия в плана за покоряване дори на най – непреодолимите прегради, създадени от самия живот.

Вижте още ХОРОСКОПИ.

Отговорете