Цветен хороскоп за Април

magnolia-zeleno-bg

Цветен хороскоп за Април
МАГНОЛИЯ, ХОРТЕНЗИЯ, ДАЛИЯ – това са цветята на месец април

Те съответстват на хора, родени под знака на ОВЕНА и ТЕЛЕЦА. И така дочакахме победата над зимата, а пролетта макар и с малко и календарно закъснение вече е взела управлението в свои ръце. Нека да видим какви са първите пролетни хора:

МАГНОЛИЯ – 01-10 април, овен
Жизненото кредо на родените под знака на магнолията е да са винаги първи. И наистина, може да изисква повече време, но накрая уверено постигат целите си. На първо място, благодарение на познанствата си с „правилните“ хора, които те старателно са подбрали. До някаква степен това е вид егоизъм, но ако се замислим… Всеки човек търси определени изгоди, от които да се възползва при дружбата си с влиятелни познати. И всячески се мъчи да скрие тези цели зад скромността. Добре ли е или не? Труден въпрос на който всеки сам трябва да си отговори.

Хората „магнолии“ не скриват това обстоятелство зад завесата на скромността и не крият истинската си човешка природа. Сам по себе си този факт изисква уважение. В световните култури магнолията е символ на благородство и упоритост, а също на самовлюбеност и самохвалство. Хората “ магнолии“, които са проявили своята упоритост в първите 2/3 от живота си, в последната му част почиван на лаврите на успеха в домашно обкръжение до края на щастливия си живот.

Цветен хороскоп за Април.

ХОРТЕНЗИЯ – 10-20 април, овен
ХортензияНай-характерен за тях е романтизма. Човекът „хортензия„, както никой друг, на подсъзнателно ниво разбира колко кратък е животът и как си отиваме без нищо – както сме се родили. Като следствие хората „хортензии“ се мъчат да вземат от живота всичко, хвърляйки се във всяка новост презглава. Бързо им омръзва всичко ново, захвърлят го и се спускат към следващо приключение… И така цял живот без умора. От тук е и неописуемата им страст към пътешествия, смяна на обстановката и безкрайни нови и нови запознанства, подобно на самата хортензия, която променя цвета си. Тази жизнена позиция е действително оправдана, защото независимо колко е живял на човека му се струва, че живота е отлетял неусетно.

Родината на хортензията е Източна Азия, но тя е била разпространена също и в Южна и в Северна Америка. В Европа е пренесена от смели мореплаватели. Името си е получила от французойката, астроном и математик – Никол Рейн Лепот.

ДАЛИЯ (гергина) – 21-30 април, телец
ДалияДалията съвпада с първата декада на зодията телец. Хората „далия“ с някакъв свръхчовешки стремеж винаги довеждат започнатото до логически успешен край, което е похвално. Ненапразно в Япония считат далията за символ на всемогъща сила. В действителност при преследване на поставените цели те предварително претеглят всички „за и против“. По този начин имат точна представа , доколко е осъществима поставената задача. Ако преценят че е възможно, от там нататък всичко е само техническа формалност. Не , те не са неудачници , а просто мъдри и никога няма да се захванат с нещо действително непосилно. За творческия им дух може само да завиждаме. Те са хора с вкус , стил и изисканост.

Родината на дивата далия са страните на Централна и Южна Америка. За местните жители грудките са служили за храна, а маите и ацтеките са използвали цветовете за украса на храмовете си. В Европа са дошли от Мексико в края на XVIII в. и за първи път са украсили испанските кралски градини. През XIX в. Европа преживява истинска „треска за гергини“, защото гергините струват „луди“ пари.

Хороскопът за април може да бъде обобщен така: Магнолия – на нея принадлежи първенството, Хортензия – максимализъм, Далия – мъдро упорство.

Вижте още ХОРОСКОПИ.

Отговорете