Да създадем необичайна цветна феерия в градината

Cvetni-Feerii-velosiped

Да създадем необичайна цветна феерия в градината.

За да оформим в градината си необичайна красива композиция от цветя, не са ни нужни особени финанси или физически усилия. Главното в случая е нашата фантазия!
Помощници в създаването на такива уникални цветни петна могат да ни послужат ненужни вещи от нашето ежедневие. Такива, които отдавна ни се е искало да изхвърлим, но все не сме успявали.

Например стария велосипед, който се търкаля някъде, събира прах, но ни е жал да го изхвърлим. Можем да използваме и детски велосипеди, които също отлагаме да оставим до кофата за боклук – децата ни са пораснали и вече няма кой да препуска с тях. Само трябва върху тях да се укрепят стойки за цветята и цялата композиция да се боядиса в ярък цвят. Много впечатляващо изглеждат боядисаните в златисто или сребристо велосипеди.

стари мебели

За необичайните композиции от цветя можем да използваме и стари мебели. За целта подхожда всичко: легло, столове, нощни шкафчета. Интересно изглежда скрина с изтеглени чекмеджета, в които са засадени пъстри цветя. Ако пространството позволява, можем да оформим дори цяла стая, обрасла с цветя.

стари и пробити кутииХубаво е да не изхвърляме такива предмети от бита като стари и пробити кутии, чайници, бурета, износени куфари. Опитайте да засадите цветя в стар чаен сервиз и го закрепете на импровизирана масичка в градината – ще се получи много оригинално съчетание.
С помощта на саксии, глинени гърнета, кофи и бидони могат да се оформят невероятни композиции от цветя сякаш се изсипват върху тревата.

Необичайна цветна феерия в градината.

Покрай морето има домове, в които се съхраняват стари и пробити лодки, които могат да се превърнат в много оригинално оформени цветни лехи. Формата на лодка може лесно да се имитира и с помощта на ограждения за цветната леха (както е показано на снимката). Високите растения по средата ще бъдат платна, а ниските, засадени по краищата, ще играят ролята на палуба.

Класика в жанра са обувките. Вярно, такива композиции са нетрайни, но пък старите обувки са доста и могат да се обновяват всяка година. Интересно изглеждат като цветни петна върху етажерка или закачени на стена/ограда. Възможно е на вилата да имате изоставен стар автомобил. Отстранете двигателя и оформете композицията вътре.

обувките

Още една идея – този път за старите автомобилни гуми. Можете да ги боядисате, да ги подредите една върху друга, да ги закачите на стената или да изрежете фигури от тях. Ако сте разчистили всичко изброено дотук от домовете или вилите си и не можете да изберете нито един вариант, не е беда. Можете да направите чудесна композиция и с помощта на природни материали – издълбан пън или ствол на дърво (виж снимките).

ствол на дърво

Коментари (1)

Отговорете