Саморъчно направените саксии за дома

Sami-izraboteni-saksii

Саморъчно направените саксии одухотворяват нашия дом

За да предадем уют на нашия дом и градина, ние в повечето случаи използваме растения. Но за индивидуалния им облик не е достатъчно да купим обикновени пластмасови саксии от магазина.

саморъчно направени саксииДобре е да използваме нашите сръчност и въображение и да създадем саморъчно направените саксии, които одухотворят нашия дом и градина.
Изключително приятно е, ако направим саксиите със собствените си ръце. Могат да ни послужат най-различни, дори отпадъчни материали: картон, дантели, метал, пластмаса, мозайка и др.

Оригинален съд за цветя може да се направи и от обикновена стара кофа! Достатъчно е да се боядиса и изрисува. За декорация може да послужи и декопаж от салфетки, шнурчета, копчета. Красиво изглеждат и залепени стъклени камъчета, които могат да бъдат закупени от магазините за кинкалерия и изкуство. И консервните кутии могат да послужат за оригинални саксии – покрити с акрилна боя и декорирани с мозайка или най-обикновени едри семена – от тиква, пъпеш, боб, диня и т.н. За украшение могат да ни послужат дантели, орнаменти от хартия, парченца от елхови играчки.

саморъчно направените саксииСаморъчно направените саксии одухотворяват нашия дом.

Стари керамични изделия, като кани и чайници или глинени саксии могат да извикат нашето вдъхновение за саморъчно изготвяне на оригинални творения. Бутилки, клончета, пера, бои, силикон, четки, Ц200 и малко въображение ще спасят от боклука и ще вдъхнат нов живот дори на стари гумени ботуши и галоши! Най-обикновена птича перушина, мидички и камъчета, намерени на плажа, могат да влезнат в употреба, ако дадете воля на фантазиите си.

саморъчни саксииНе традиционни материали за украса на саксии са макаронените изделия и раковините. Саморъчно направени саксии, украсени с панделки, шнурчета, стъкълца, коркови тапи (нарязани напречно или по дължина), декорирани с ажурни салфетки и приготвени с много любов, могат да станат прекрасни подаръци за приятелите ви. Смело използвайте стари кожени тъкани, шишарки, счупени стъкла и огледалца, сухи цветя и листа.

Такива изделия биха подхождали на всяка градина. Те биха подчертали индивидуалния стил на всеки дом, а също биха донесли творческо удовлетворение на създателите си.

Успешен старт и споделяйте!

Отговорете