Празнична коледна украса на дома

Ukrasa-Rozhdestvo

Празнична коледна украса на дома.

Автор: фирма 3Д ГАРДЕН EООД.

За коледната украса у дома може да използвате фантазията си и да сътворите най-разнообразни аранжировки – миниатюрни елхички, букети от елхови, борови или хвойнови клонки, сухи и живи цветя и др. Като основа на такава композиция може да ви послужат устойчиви декоративни фигури от корени, сухи клони, кора, сплетени лозови вейки, интересни дървени дъски, дървени, керамични или стъклени купи и вази, метални подноси, ракитени кошници и панери, парчета пяна.

За да си направите сами интересна коледна композиция, ще са ви необходими следните материали – клонки от бор, хвойна или ела, сухи клонки от лиственица или липа, сухи корени, клонки от храсти с плодове, сухи цветя и билки, живи цветя – рязани или в саксии. За закрепване може да използвате мъх, пластилин, лепило, пирони, тънка тел, иглен накрайник , гъба или пясък. А за декорация – играчки и гирлянди за украса на елха, свещи, панделки, шишарки и др.
С подобна коледна украса може да аранжирате празничната маса, стените или пода (като украсите с нея някой ъгъл от всекидневната, например), шкаф, полица за книги или масичката за кафе.

Празнична коледна украса на дома.

коледна украса на домаКоледната аранжировка за празничната маса се подрежда на овална или кръгла купа или плоскост, в зависимост от формата на масата. В центъра на купата можете да поставите както букет от рязани свежи цветя, закрепени върху иглен накрайник или гъба, така и саксия с цъфтящо цвете. Около цветята подредете елхови клонки, върху които може да поставите подходящи свещи и играчки, сребърни гирлянди, изкуствен сняг. Основата (саксията) прикрийте с мъх или по-дебела гирлянда.

Празнична коледна украса на дома.

Добре изглежда коледна декорация в стъклена купа с крачета. Елхови и сухи клонки се закрепят с помощта на основа от мъх или на иглен накрайник. С помощта на прикрита с мъх тел върху сухите клонки се прикрепят малки свещички за елха. Допълнете украсата с играчки и сухи цветя.

коледна украса за домаКоледна украса от сухи клони и корени може да  направите, като преплетете един с друг краищата им (ако се затруднявате, може да използвате за закрепването тел). По този начин ще имате солидна основа за подредбата на останалите елементи. В центъра на получената композиция поставете подложка от мъх. И я закрепете с тел или малки гвоздеи. Вместо мъх, може да използвате парче пяна. По клоните намотайте тел, с която да закрепите свещите и играчките. В основата набодете елхови или борови клони. Или други растения (например, папрат), добавете цветя (сухи или свежи).  Ако използвате живи цветя (например, циклама, фрезия), трябва да ги натопите в подходящ малък съд с вода, който после да прикриете с мъх.

Подовите и стенните коледни украси може да се подредят върху всякаква основа. Като: на дъска, кора, керамика, платени от слама, тръстика или ракита плоскости, фурнир. Ако за основа на композицията  изберете плетена кошница или плоскост. Първо трябва да я застелете с плътно фолио и едва след това да започнете с подредбата на украсата.

Фирма за озеленяване – Прогресив Дизайн Плюс EООД извършва аранжиране на коледни украси.

Отговорете