Погрижете се за „зеленото“ на вашата градина

gradina-zelena

Погрижете се за „зеленото“ на вашата градина.

Лятото вече дойде и вероятно много от вас вече се питат какви грижи освен косенето и поливането са нужни на тревата във вашата градина. За да е тя, винаги свежа, зелена, здрава и гъста като килим. В интерес на истината има няколко простички стъпки, които биха ви помогнали да имате една от най-красивите градини, стига да съумеете да ги спазвате през различните сезони.

Добре е да започнете с грижите още през пролетта – идеалното време да съживите вашата градина. За това е нужно първо да премахнете мъртвата трева, листа и плевели. След това окосете тревата до 1 – 2 см височина и аерирайте. Косете редовно, защото това стимулира растежа и поникването на нови стръкчета трева.

През лятото е време да предизвикате здравословен растеж и жизненост на тревата. Как да го направите? Всъщност е лесно – наторете през ранното лято, косете редовно. А честотата на напояване зависи от времето (колкото по-сухо е времето, толкова по-често е нужно да напоявате вашата градина).

Идва ред на есента. А с нея и времето да приготвите градината за зимата. Затова е нужно: 1. да наторите още веднъж най-късно през октомври; 2. да окосите изцяло тревата и да аерирате; 3. да съберете окосената трева и листа.
След като сте направили всичко това, е време да си починете. Същото ще ви предложи и идващата зима.

Но сега е лято, затова се наслаждавайте на зеленото на вашата градина. И се грижете за нея така, както тя самата би го направила – с любов и качествена градинска техника.

Вижте фирми, които извършват озеленяване.

Отговорете