Подреждане на стайните растения

Podrezhdane-stayni-rastenia

Подреждане на стайните растения.

Цветята в стаята създават уникална атмосфера. Особено важно за създаване на уют в дома е подреждането на цветята. Общовалидни правила за това няма, но като цяло е добре стайните растения да бъдат в хармония с интериора в стаите.

Окачване на растения на тавана или стената.
Най-добрият начин да разположите виещи се растения е да ги окачите във висяща кошница на тавана или на конзола на стената. Така, падащата каскада от стебла и висящите във въздуха живи растения привличат погледа. Растението във висяща кошница, трябва винаги да бъде в добро състояние и здраво закрепено. Грижите за него не са леки – очевидно е че поливането му е по-трудно, отколкото на цветята разположени на пода или на перваза. За съжаление висящите кошници имат и недостатъци. Те не трябва да се поставят на места, където се ходи

Разполагане на перваза.
Обикновено на перваза подреждат цветята си хора, които се отнасят към тях като към „домашни любимци“. Това не означава че и професионалния интериорен озеленител не би използвал перваза за разполагането на цветя. Най- добър ефект се постига , ако на средата на прозореца се сложи единично растение. Добре е то да е ниско и храстовидно или високо и тънко с асиметрично разположение. Изберете такова растение, чийто листа ще изпъкват красиво на на падащата върху тях или прозираща през тях светлина.

Подреждане на стайните растения.

Подреждане стайните растения

Разполагане на пода.
За големите растения, най-доброто място е на пода. Добре изглеждат при единично разположение високите цъфтящи растения или лианите с големи листа (монстера, филодендрон и други.) Интериорните дизайнери, често залагат на високи единични растения. Две единични растения, поставени от двете страни на вратата, създават впечатление за симетричност; цъфтящото растение, поставено до врата, водеща към градината, създава впечатление че цветната леха продължава и в стаята. Внимателно избирайте единичните растения. Тънките високи видове значително повдигат тавана, ниските разперени видове създават обратен ефект.

Разполагане на поставки.
Растения с дълги дъговидни стъбла изглеждат непривлекателно, ако са разположени на перваза или на нощното шкафче. Такива цветя е добре да се поставят на специална висока поставка. Ако вашите мебели са старинни, можете да се обзаведете със стилизирана поставка. но ако имате съвременни мебели, направете си дървена поставка с прави стени. Можете да си купите метален или бамбуков цветарник и на него да разположите няколко саксии.

Саксии, кашпи, сандъчета за цветя, цветарници, можете да си закупите от фирмите регистрирани в категория ? Съдове за цветя в Зелено БГ.

Отговорете