Палитра от цветове през лятото

Ralitsa
ралица

Палитра от цветове през лятото

Всички цветове на лятото, събрани заедно

Лято е. Време е за отпуски. Много хора се оттеглят на вилите си. Как да превърнем своето парче земя в цветен рай и в същото време да не стане плантация. Има изход – обърнете внимание на многогодишните цветя. Ако изберете няколко вида от многогодишни растения, вие ще се любувате на тяхната красота година след година. Те не изискват пресаждане всяка пролет, привлекателни са и не са капризни. Широкият диапазон от сроковете на рудбекияцъфтеж на многогодишните дава възможност да се създават композиции, които да украсяват градината от ранна пролет до късна есен.

Юли ни дарява с разцъфтяващата ралица – един от най-ефектните многогодишници. Над мощния храст се издигат дълги класовидни съцветия. Цъфтежът на ралицата е обилен. При своевременно изрязване на прецъфтелите класове те цъфтят повторно. Цветовата гама е богата с оттенъци на синьо, виолетово и розово.

Палитра от цветове през лятото.

Невъзможно е да си представите лятото без “маргаритки”. Сред градинските цветове те не са така малко – рудбекията, пурпурната ехинацея, жълтичка и др. Всеки от тях е оригинален и внася в лехата ярки краски – жълти, розови, пурпурни, бели.

Синьото, виолетовото и бялото – това са цветовете, с които ни радват камбанките. Гигантите (широколистната камбанка – до 130 см) и трогателните дребосъци (до 15 см) придават на вашата градина неповторимо очарование. Най-известният вид камбанки са карпатските, които са с продължителен цъфтеж и разнообразни по цвят цветове.

 флоксЗа създаването на красив градински килим ще ви помогнат седумите. Лидийският седум е интересен, тъй като по време на цъфтежа се покрива с бяло-розови цветове-звездички. Цветовете на камчатския седум са оранжево-жълти и контрастират на зелените листа, създадени от живописната картина.

През август започват да цъфтят флоксовете – старите добри приятели, които градинарите винаги приемат с радост. Приятният аромат, разнообразната окраска на цветовете (от бяло до тъмнорозово и виолетово), различната височина и срокове на цъфтеж в зависимост от сорта правят флокса един от най-популярните многогодишни цветя.

Отговорете