Озеленяване, ландшафтна архитектура или пейзажно …

Landshaftna-arhitektura

Озеленяване, ландшафтна архитектура или пейзажно градинарство.

Озеленяването е дейност, която все още се подценява у нас.

През 1894 година във Франция за пръв път се създава класификацията ландшафтен архитект. Въвеждат се изисквания за образователен ценз и правни лицензионни тестове за законното използване на титлата.

Професионалният раздел за дизайнерите на градини в Европа и Америка е наречен „Пейзажен градинар“. Беатрикс Фаранд, единствената жена в учредителната група, отказа заглавието, предпочитайки ландшафтен градинар.

Институционалното образование по ландшафтен дизайн се появява в началото на 20 век. С течение на времето то стана достъпно на различни нива. Програмите за декоративно градинарство, първоначално се предлагат в училищата по земеделие или градинарство. По-късно се появяват катедрите по ландшафтна архитектура, където се предлагат бакалавърски и магистърски степени.

Ландшафтната архитектура, за по кратко озеленяване е творчески процес, който е доста сложен. За да придобиете квалификацията ландшафтен архитект, трябва да имате академична подготовка свързана с усет към композиция, цветовете и форми на растенията. А също така отнощение към архитектурните елементи и всичко свързано с тях.

Озеленяването на една градина или парк не е хаотично засаждане на растения, а една цялостно изградена композиция от много елементи.

Озеленяване, ландшафтна архитектура или пейзажно градинарство.

Фирмите които се занимават с озеленяване и по-конкретно специалистите които работят в тях  са готови винаги да ви помогнат да постигнете оптимален ефект и да сте доволни от доброто състояние на вашата градина, двор, тераса, балкон, покрив  и др.
Те дават професионални консултации и правят корекции върху вече изградени градини. Повечето фирми за озеленяване са специализирани и в изграждането на автоматизирани поливни системи и тяхната поддръжка.

Във фирмения каталог на Зелено БГ има регистрирани над 90 фирми за озеленяване от цяла България. За прегледност са разделени в 2 категории 🍃 Озеленяване София и 🎋 Озеленяване страната в замисимост от местоположението на централния офис на фирмата. Можете да ги сортирате по градове и региони. Всички те извършват озеленяване, ландшафтно проектиране, интериорно озеленяване и изграждат вертикални стени. Техните услуги включват: Озеленяване, изграждане, и поддръжка на вашия двор, градина, офис, сграда. Всеки от 327 592 регистрирани потребители на zeleno bg, може да избере фирмата която най-добре ще му свърши работа.

 

Отговорете