Облепиха Hippophae Rhamnoides L

Oblepiha-Hippophae

Облепиха Hippophae Rhamnoides L

Световната здравна организация обяви това растение за номер едно на 21 век.
Интересът към облепихата се увеличи особено много през последните три десетилетия, когато беше установено, че плодовете му са ценен източник на поливитаминна суровина. Облепиховото масло започна да се използва широко в медицината при лекуване на някои болести. Ракитник – билката действа тонизиращо, възбуждащо при мъже. Облепихата пречиства почвата от тежки метали и радиоактивни елементи. Плодовете са поливитаминни и съдържат всички водоразтворими и масленоразтворими витамини и десетки биогенни стимулатори.

Облепихата е уникално растение, което служи за получаване на масло с високо съдржание на бетакаротини – провитамин А. В Китай, където това масло е използвано още от древността, го наричат „меко злато”. Исторически облепихата е известна от римско време (от там идва истинкото му наименование, означаващо „лъскав кон и бодлив храст”). В Русия използване на облепихата е свързано с народната медицина за защита на човешката клетка от израждане при радиацията. Няма болест, при която облепиховото масло да не помага за възстановяване на човешки организъм. По последни данни плодът му разрушава раковата клетка с дължината на вълната, която излъчва.

Използава се при авитоминози, нарушена белтъчина, липидна и захарна обмяна, исхимична болест на сърцето, при гинекологични заболявания (ендометрит, колпит, ерозия на шийката на матката), термични и химични изгаряния, трудно заздравяващи рани, гнойно акне, екземи и други кожни заболявания. Препоръчва се за насищане на организма с провитамин А и витамин Е, преди и след облъчваща терапия, при екологичен дисбаланс, предпазва от онкологични заболявания и осигурява антирадиационна защита.

Облепихата има декоративна стойност заради красивите си листа и чудноватите си плодове.

За контакти softeo@abv.bg или на телефони 064 832 873,  0878 121 217,  0879 928 282
Мирослав Петров Маринов

Коментари (2)

  1. Интересува ме растението ОБЛЕПИХА вирели засадено навън и при каква температура трябва да бъде дали издържа при минусови температури.На каква цена е и как може да се поръча?

Отговорете