Любимото цвете издава характера

Lyubimo-tsvete

Любимото цвете издава характера.

Според психолозите повече Еви предпочитат огромен букет от ароматни рози пред скъпо бельо или нежен пръстен. Според други обаче съвременните жени повече си падат по по-традиционните дарове – бижута, дрехи, а защо не и една малка, сладка спортна кола! След поредица от тестове учените установили, че към букетите и картичките с романтични послания са по-привързани по-младите. А каква трябва да е китката, зависело от характера на Ева.

РОЗИ БЕЗ БОДЛИ. Почитателките на това цвете са силни и горди жени, които трудно могат да бъдат впечатлени. Мъжът, който е решил да спечели симпатиите им, трябва да е с положение, стабилен, финансово добре осигурен и най-важното – да бъде щедър. Защото ще трябва не само да даде сърцето си, но и доста парички – за подаръци, вечери на свещи, пътувания до далечни и приказни места.

ЛАЛЕ ЛИ СИ, ЗЮМБЮЛ ЛИ СИ? Жените, които харесват нежните лалета, са традиционалистки, обичат естествените неща в живота. За тях цената на подаръка или букета нямат значение, важни са жестът и вниманието. Такава жена няма да ви изневери, защото държи на семейството, добър слушател е и винаги ще ви се притече на помощ, ако й се обадите. За нея важи с пълна сила приказката – три пъти мери, един път режи.

ТЕМЕНУЖКИ, МИЛИ ДРУЖКИ! Тези цветя са любими на поетичните натури. Нежни, чувствени, любвеобилни, готови да дадат живота си за мъжа до тях. Друг е въпросът, че този тип жени трудно дават сърцето си, а още по-трудно могат да бъдат разбрани от представителите на силния пол. Трябва доста търпение, за да бъде достигнато сърцето на Ева, която обожава малки букетчета от теменужки.

Любимото цвете издава характера.

ЦАРИЦА ОРХИДЕЯ. Екзотично цвете, което е обичано и предпочитано от също тъй екзотичните дами, които харасват лукса, скъпите подаръци, разнообразния начин на живот. Такава жена не можете да я вържете у дома да се грижи за домакинството и да посреща децата от училище. Тя е свикнала да блести. Да посещава ревюта, театрални постановки, изискани коктейли… обича да чете, да пътува, да флиртува.

ПРИНЦ НАРЦИС. Той е любим на жените, които обичат да казват истината, не си падат по сплетни и клюки. Често точно тази им откровеност е причина за развалените отношеня с околните. Ева, която обича в дома й да има букет от нарциси, не е голяма привърженичка на Менделсон. За нея е важно да си намери добра работа, да върви по стълбичката нагоре и да има верен приятел за кризисните моменти.

ГЕРБЕР = СТАБИЛЕН БРАК. Така си е – Ева, която обича голям гербер, вързан с красива панделка, най-вероятно е вече омъжена или пък скоро се е разделила с партньора си. Този тип жени са като орлици – бранят семейното огнище с цената на собствени лишения и компромиси. Те са предани съпруги, верни приятелки и грижовни майки.

ЧЕРВЕНИТЕ РОЗИ УХАЯТ НА СТРАСТ, БЕЛИТЕ ТАЯТ РЕВНОСТ.
Червената роза е знак за страст и силна любов. Ако букетът е от розови пъпки, то обичта е тайна. Белите означават ревност. Символ на чистата любов са карамфилите, а на вечната – маргаритите. С камелии ще изразите възхищението си от дамата, а с фрезии – доверието си в нея. Любовни цветя са и орхидеите, лалетата и незабравките. Невенът е израз на ревност и отчаяние. Ако букетите са й омръзнали, изненадайте я с кошница напълнена с най-различни по цвят и вид цветя. Ефектът ще бъде гореща целувка и силна прегръдка. Колкото букетът е по-богат и по-пъстър, толкова и намеренията ви са по-чисти, а чувствата – по-силни.

Коментари (4)

  1. Не съм малко съгласна с вас. Аз обичам всички цветя. Значи ли това че всичко което е написано е и за мен. Много от малка се научих да обичам и отглеждам всичко цветя зеленчуци и каквито се сетите растения. Няма нещо за което да се сетите и което не съм успяла да отгледам. Не съм от село но ми се отдава и земеделие за разлика от много селяни аз просто виждам красотата навсякъде в всичко и даже в най обикновените неща. Всичко красиво ме радва и не съжалявам за нищо нито за труда си само да е красиво. Много слепци има край мен такива които нищо земно не ги радва. Те за мен са нещастни консуматори, които ще си умрат с отворени очи.

  2. Да, и аз обичам всички цветя 🙂 Мисля,че повечето жени обичат всички цветя. Аз имам
    от всичките и много ги обичам 🙂 И орхидеи и лалета, нарциси и всякакви цветя са ми любими.

  3. И аз обичам всички цветя, но имам любимо – орхидеята. И съм много добра домакиня, поне така казват всички. Семейството и дома са на първо място…разбира се и моите 20 орхидеи и другите ми прелестни цветя.

Отговорете