Лесни стъпки против плевели

Plevel

Лесни стъпки против плевели.
Автор: Фирма Литарски ООД

Освен обичайните неприятели в градината, може да срещнете и плевели. Както и в предишната статия, тук ще опиша старомодни методи с домакински материали.
Може да започнете с малко неразредена белина. Изсипете я направо върху плевелите. След ден-два изскубете стръковете. Много внимавайте да не залеете тревата или съседните растения, тъй като тя ще унищожи и тях.

За следващия трик ще трябва да посетите шкафа с алкохолните резерви и да потърсите 30 мл. водка. Смесвате ги в бутилка заедно с няколко капки препарат за миене на съдове и 400мл. вода. Напръскват се листата на плевелите, който са огряни добре от слънцето. Трябва да знаете, че не действа, когато растенията се намират на сянка.
Ако плевелите са прокарали под наслания от вас чакъл, филц, мулч или друг вид декоративна настилка, може да положите стара завеса от баня или мушама под тях. По този начин плевелите ще се задушат и няма да прораснат под тях.

Друг много използван продукт при домашните решения срещу неприятности в градината е оцетът. Напръскайте с него засегнатите зони. Желателно е да е с концентрация между 5 и 10 %.
Също така лесно е и да поръсите настилката с няколко шепи сода бикарбонат.
Ако имате повече време може да си поиграете да кипнете разтвор от около 200г. сол и 400мл. вода. Сипете го направо върху плевелите и те ще загинат.
По-лесният вариант със сол е да я напръскайте директно върху бурените, които поникват между плочките или камъните по двора. Отгоре напръскайте с вода или изчакайте да завали дъжд.

Но внимавайте, само върху плевелите и бурените, не върху ценните и красиви декоративни видове, защото има огромна вероятност и те да загинат.

Коментари (3)

  1. По нашия травник започнаха да излизат много глухарчета. Как да се преборя с тях? Моля за съвет!

  2. Как да унищожа пиперичето по доматите и тученицата, дето ми създават големи проблеми?

Отговорете