Красула – храмът на Буда

Krasula-Crassula

Красула – храмът на Буда.

Повечето познават Красулата (Crassula) като „Дърво на парите“ и тя радва много домове. Красулата или „храмът на Буда“ както също е известна се отличава с изключителната си хубост и оригиналност! Тя е любимката не само на любителите на сукуленти, но и на всички цветари.

Красула, Crassula Красулата е доста издържливо растение, но расте бавно. Обича слънцето и расте в добре дренажирани и минерализирани почви. Слънчевата светлина прави растението компактно, равномерно развиващо се и привлекателно. Върху неподходяща почва и при недостатъчно поливане и слънце, красулата започва да линее. В земята не е необходим торф, защото е възможно да се развият микроорганизми.

Не трябва да засаждаме красулата в по-големи от необходимото саксии – тя не иска резерв за растеж и непременно саксиите трябва да са продупчени. През лятото поливането да става, когато засъхне добре, а през зимата два пъти месечно (или дори по-рядко, в зависимост от стайната температура).

Целта на презимуването е – да спрем растежа на красулата. Ако красулата продължи да расте през зимата при липсата на слънчева светлина, това ще доведе до загубата на нейната декоративност.

 

Коментари (4)

  1. В zeleno.bg има регистрирани 64 декоративни разсадника и 52 градински центъра от цяла България и от някой съседни страни, където можете да намерите цветя, декоративни храсти и дървета и други декоративни растения, директно от производителя :
    https://zeleno.bg/business_area/dekorativni-razsadnitsi/
    https://zeleno.bg/business_area/gradinski-tsentrove/

  2. Здравейте казвам се Мая и имам такова цветенце но нещо листенцата започнаха да съхнат и окапват на места какво да правя.
    Много моля за отгвор.

Отговорете