Какви стайни растения пречистват въздуха

hlorofitum

Какви стайни растения пречистват въздуха.

БръшлянКои стайни растения пречистват въздуха. Повечето хора се намират постоянно в затворени помещения и прекарват много малко време на открито. И рядко се замислят за това какъв въздух дишат.

 

Разбира се, помещенията се проветряват време от време, но както и у дома така и в офиса най-вероятно има мебели от ПДЧ, синтетични подови настилки, линолеум, пластмаса. И кой ремонт може да мине без лепило, бои и лакове? Следователно, въздухът в домовете и офисите едва ли може да бъде полезен, той съдържа вредни примеси. От това възникват различни алергии, умора и главоболие.

 

драценаПречистването на въздуха в затворени помещения може да бъде лесно. За това ще ви помогнат стайните растения.

 

Кои стайни растения най-добре пречистват въздухa.

 

Всички стайни цветя по един или друг начин пречистват въздуха. Учените посочват 10 стайни растения, които пречистват въздуха по-добре от другите стайни цветя. Това са хлорофитум, бръшлян, монстера, шефлера, сансевиера, хамедорея, фикус Робуста, рапис, драцена пъстролистна.

спатифилум

 

 

Растенията абсорбират токсините от въздуха и преработвайки ги произвеждат кислород и това е доказано от изследванията на американски учени. Учените сложили стайни растения в помещение с вредни вещества в продължение на няколко часа. Измерванията показали, че съдържанието на вредни вещества станало много по-ниско.

 

 

 

ХамедореяКакви примеси вдишваме с въздуха.

Фикус

Формалдехид. Източници на формалдехида са ПДЧ, фазер, шперплат, покритие направено от синтетични материали, някои видове лепила, аерозоли, бои, цигарен дим, водоустойчив спрей и др.

 

 

 

Изкуствените килими, някои видове тапети, лепилата, лаковете, лакочистителите отделят веществото толуол.

 

 

 

Бензол се съдържа в цигарения дим, синтетичните килими, боите и лаковете.

 

 

Трихлоретилен се съдържа в някои бои, разредители за бои, почистващи препарати, тъкани и килими. Прясно боядисаните повърхности, разредителите за бои и лакове съдържат ацетон…

Стайни растения пречистващи въздухa

 

Отговорете