Как се засаждат растения

Zasazhdane-rastenie

Как се засаждат растения.

Съвети при засаждане на дървета, храсти, живи плетове и други
След като сте избрали здраво и красиво дръвче, ако искате да му се радвате още дълго време трябва да се погрижите добре за него.
Още при транспорта трябва да внимавате да не се повреди короната, корените, или пък вятърът да не изсуши листата му.
След като го доставите не го оставяйте не засадено. Aко нямате възможност да го засадите веднага го оставете на сянка и завет и напръскайте листата и корените с вода.

Как се засаждат растения.

Първо трябва да изкопаете дупка на подходящо за растението място. Тя трябва да е поне с една трета по широка и дълбока от балата с пръст по корените. A при създаване на живи плетове е по удобно да се изкопае траншея. Сложете отдолу и отстрани обогатена, рохка и размесена с пясък почва. Много внимавайте да не пада пръст от корените при поставянето на растението. Не садете дръвчето дълбоко, горния край на пръстта по корените трябва да е на 2-3 см. под нивото на терена. Като трябва да се оформи кръг около стеблото, който да задържа водата. Притъпчете пръстта около растението, за да го укрепите. Сега полейте обилно. Следващите дни пръскайте с вода листата на растението в ранните сутрешни часове / особено в горещите дни/. Видите ли изсъхнал клон го отрежете и увеличете грижите. Те не трябва да спират през целия му живот. Затова въведете постоянен режим на поддръжка на градината.

Най подходящо време за садене на растения е рано на пролет и рано на есен /март, април, септември и октомври/. През останалите месеци също може да се сади но трябва много повече внимание.
Избирайте растения от места с доказан произход, много внимавайте пръстта да стои здраво по корените им, да са здрави и имат красиви корони.

Знайте растенията се отплащат за грижите като ви носят радост и удоволствие.

 

Отговорете