Как да се справите с неприятните насекоми с подръчни…

Kapan-nasekomi

Как да се справите с неприятните насекоми с подръчни средства.

Автор: Фирма Литарски ООД

Във всяка една градина, колкото и добре да се грижим за нея, се появят насекоми. Те не са приятна изненада. Но има няколко трика, които може да използвате за да се справите с тях. Не е нужно да използвате токсични препарати или инсектициди от близката агроаптека. Всяко едно домакинско разполага със следващите продукти. Така че ако имате някои от по-долу изброените неприятни гости в двора си, може да приложите някоя от следните хитринки.

Неприятните насекомиЕдин бърз и лесен вариант е да им направите капан. Нужни са ви празна бутилка от 2л., 200мл. ябълков оцет и 200гр. захар, обелка от банан и 200мл. студена вода. Накълцайте банановата кора на малки парченца и ги сложете в бутилката. Добавете водата и разклатете добре. Сипете оцета и захарта и пак разклатете. За гърлото на направената уловка завържете капан, въже или здрав сезал. Другата част на връзката привържете към нисък клон на дърво. Друг вариант е да я заковете към стъблото на дървето. А като трети вариант може да я поставите направо на земята. Неприятелите на градината ви ще бъдат привлечения от нея и ще падат вътре. Периодично я сменяйте с нова.

Как да се справите с неприятните насекоми с подръчни средства.

Друг чест неприятел са мравките. Те също са доста лесни за отстраняване. Към 200 гр. пресято бяло брашно добавете 1 с.л. смлян черен пипер (или друга подправка със силен аромат, например счукан карамфил или изсушен синап). Наръсете около и върху появилите се мравки. До един час ще видите как ще избягат от градината ви. След като това стане, заметете сместа.

Освен продуктите от кухненския шкаф може да използвате и естествените им врагове сред растителните видове. Редом с декоративните растения засадете и билки като босилек, невен и градински чай. Те действат като репеленти и отблъскват насекомите. Ментата, мащерката, копърът и градинският чай е най-добре да се разположат край зелето и подобните му, тъй като отблъскват зелевата пеперуда (Pieris brassicae).

Ако обаче нападението по-голямо е нужно използване на специализирани препарати против вредителите по декоративните растения.

Източник: Литарски ООД

Отговорете