Как да направим езерце в двора си

ezerce-dvor

Как да направим езерце в двора си.

Автор: AQUA COR

Искате ли да имате езерце в двора си и мислите, че това е скъпо удоволствие? Това не е така, ако го правите със собствени сили и незначителна помощ на специализирана фирма.

5 стъпки за направата на езерото

Как да направим езерце в двора1. Изберете мястото на езерото върху равен терен , избягвайте ниски терени където има възможност водата от дъждовете да сестича и препълва езерото . Направете дупката на етажи ,за да предотвратите хлътването на терена ,премахнете всички големи камъни скали и коренища.

2. За да сте сигурни, че повърхността на водата ще бъде паралелна на нивото на езерото, изравнете най-горния ръб на съоръжението като поставите напречно на дупката дъска и дърводелски нивелир. Коригирайте всички неравности и места, които не са балансирани като изравните височините. Уверете се обаче, че ръбът на езерото е на по-високо ниво от това на заобикалящия терен.

3. Добавете около 3-сантиметров пласт пясък на дъното на езерото за подложка. За да изчислите размерите на фолио, която ще Ви е необходима, добавете удвоената дълбочина на езерото плюс около 20- 25 см. за ръбовете (както към ширината, така и към дължината). Разгърнете обшивката в дупката и временно застъпете ръбовете й с няколко камъка.

4. Декорирайте дъното и страните с камъни по Ваш вкус.Напълнете дупката с вода.Оформете бордовете на езерото за да прикриете подгъвите на фолиото.След това обградете езерото с декоративни камъни. Около него може да насадите ниски цветя. Засадете водните растения в плътна почва в контейнерчета и ги поставете вътре в езерото. Подводните растения с помоща на пясък .

5. Изчакайте една или две седмици, преди да добавите риби, охлюви или други животинки. Малко след пълненето вероятно ще започне развитие на водорасли, което ще трябва да изтърпите, докато растенията се развият и започнат да контролират водораслите.

Фонтанче в двораКак да направим езерце в двора си.

ВАШЕТО ЕЗЕРЦЕ Е ГОТОВО!

 

С различните видове подводно осветление, можете да превърнете Вашето езеро в изключително приятна гледка вечерно време.

Автор: AQUA COR

 

Коментари (17)

  1. Искам да ви попитам, това фолио от къде може да се закупи? което не пропуска вода?

  2. Ако билборда е на високо, може да вземете стълбата на майстора (докато спи разбира се) и да се покатерите.

  3. И билборд имам и идея за езерцето но 1 нещо мн. ме притеснява няма ли да се заблати , няма как да изпомпвам водата или нещо като преливник да оформя та да я раздвижвам ако някой сподели идея ще съм благодарен/ аз само да сменям водата от време а време с кофа не ми се струва добър вариант/

  4. Това ми харесва повече, отколкото гумите, които са и токсичен отпадък.

  5. Имам езеро, скоро го направихме но нямам помпа, а искаме риби прочетох в коментарите че трябва да се духа с маркуч. Моля предложете нещо.

  6. Пъхаш машинка за аквариум вътре и прокарваш кабела под земята. Трябват ти от онези лайсни през които можеш да прекараш кабел.

  7. Как се сменя водата, не мисля че веднъж напълнено езерото стои с тази вода.

  8. Дали няма да стане вместо фолио, със стар басейн от онези найлоновите, с надуваемите рингове. Имат отвор почти на дъното, от където да се свърже с отводнителен маркуч, под земята и да се източва водата

  9. При членуване помощта се пише и с „щ“, и след него „т“. : ) Ето така – помощта.

Отговорете