Подреди по азбучен ред Подреди по дата
-
Райска ябълка
Райската ябълка е истински витаминен коктейл, който зрее през есента, когато върлуват грипове, настинки и зарази. Тя е най-препоръчваният плод за борба с лошото настроение и депресиите през студените месеци…
-
Ракитник /Облепиха/- Hippophae rhamnoides
Облепихата е изключително полезна за здравето благодарение на ефекта на повече от 190 активни съставки. Плодовете й се оказват ненадминат естествен източник на витамин A и каротини, а по съдържание на витамин C са…
-
Резитба на Годжи Бери
Относно формирането му, Годжи бери може да се отглежда по 4 основни начина. 1.Формирането му като храст. 2.Формирането му като жив плет. 3.Формиране върху конструкция (телена или пергола, подобна на…
-
СКОРУША
Скорушата е древен плодов вид, познат на хората, населявали българските земи още от бронзовата епоха и ранния исторически период. Тя е дългогодишно, бавнорастящо и мощно развито дърво с височина 15-16 м и ширина…
-
Собствени зеленчуци в оранжерии и парници
Повечето хора обожават живота на открито – пресните зеленчуци, красивите цветя. Но, за да си гарантираме качеството на трапезата си и то целогодишно, най…
-
ТАЙБЕРИ – хибрид между МАЛИНА и КЪПИНА
Плодовете на Тайберито са доста едри. Почти два пъти размера на малината ( 5-6 грама). Имат невероятен аромат и вкус. На цвят са червени, а при пълно узряване до…
-
Черница
При думата черница, на много хора в съзнанието им изплуват безгрижните детски години, летата прекарани на село, черните плодчета надвиснали над главите им и стремежа да откъснеш най-голямата черница, а след като похапнете…
-
Шизандра /Китайски лимонник/
Плодовете от шизандра притежават уникален по себе си вкус. Неслучайно в Китай шизандра носи популярното наименование „плодът с петте вкуса“, защото комбинира солено, сладко, горчиво, люто и кисело…