Как да полагаме грижи за листата на стайните растения

Lista-grizhi-zeleno-bg

Как да полагаме грижи за листата на стайните растения.

Месестите, гладки листа трябва веднъж седмично да се измиват под душа. А ако стайните растения са големи можете да бършете листата им с влажна гъба или намокрена кърпичка. Сега се продават специални влажни кърпички предназначени точно за такава грижа за листата на стайните цветя. Като чистите праха от листата, увеличавате количеството получавана светлина. Много често причината, поради която растението не цъфти, е недостъчното осветление.

За да се придаде блясък на листата могат да се използват специални препарати за тази цел. Тези препарати са произведени на основата на естествен восък.

Обаче, листата на Драцени, Папрати и Марантови страдат от такива препарати: листата могат да пожълтеят и да се появят некротични петна. За придаване на блясък на такъв вид листа може да се използва обикновена бира разредена с вода 1:1. Прилагането на такъв разтвор от бира не само придава на листата блясък, но и ги предпазва от вредителите.

Сукулентите, кактусите, сухолюбивите и силно мъхести растения, не бива да бъдат почиствани с гъба или кърпа. Защото или ще се повредят, или вие ще се нараните. Най-подходяща за тяхното почистване е четчица с меки косми.

Коментари (1)

Отговорете