Озеленяване страната 🎋 Градинска украса орнаменти 💎

РЕМАРТ 85 ЕООД

Remart-85-logo

РЕМАРТ 85 - топиари логоРЕМАРТ 85 – топиари.

РЕМАРТ 85 - топиари конеРЕМАРТ 85 ЕООД е официален представител на Руската фирма БАЧО за топиари за Източна Европа.

Топиари е изкуството да се придават най-различни форми на някои видове
растения.
Създаването на топиари е вид изкуство за придаване на определена форма на дървета, храсти и цветя и датира отпреди много години.
РЕМАРТ 85 - топиари бикОще от древността своеобразното оформяне на растенията в този вид пресъздава стремежа на човека да придаде екзотичен и оригинален облик на средата, в която живее.

РЕМАРТ 85 - топиари фигуриСъществуващи сведения посочват, че още в Древен Рим градинарите са се занимавали с това декоративното изкуство, оформяйки обикновените дървета и храсти в разнообразни фигури. В Япония и Китай също проявявали интерес към топиарните форми, с тази разлика, че тамошните градинарски техники се приближавали по-скоро към създаването на бонсай. Към 17ти век изваяните форми присъствали в градините на известни владетели и благородници. У нас първите топиари се появяват в дворните градини в епохата на Възраждането. В много от възрожденските селища като Котел, Трявна и Копривщица са създавани чемширени бордюри. В градовете Пловдив, Карлово и Жеравна са оформяни и по-сложни композиции – цветни партери с елипсовидна или кръгла форма. В наши дни това изкуство се доразвива и обогатявa.

Нашите топиари са направени от висококачествена изкуствена трева и стъклопласт, с изключителна здравина и дълъг срок на годност и лесна поддръжка.

Моля разгледайте каталога и при интерес се свържете с нас, ще се радваме на сътрудничество.

РЕМАРТ 85 – топиари.

 

 

Продукти