Овощни разсадници 🍐 Посадъчни материали 🌱 Експорт импорт 🚚 Зелени био фирми, био ферми 🌿 Зеленчукови оранжерии, разсадници 🥒

КОМОСС ООД

logo-komoss-zeleno-bg

Комосс – овощен разсадник.

Комосс - овощен разсадник

В овощният разсадник се произвежда посадъчен материал от различни сортове ябълки, сливи, праскови, кайсии,череши, круши и други овощни видове. Oвощният разсадник в гр. Дупница е един от най-старите в страната, създаден е през 1954 год. Био разсадник Комосс произвежда био зеленчуци и био плодове. Предлагаме също разсади на билки и цветя.

Комосс - овощен разсадник в ДупницаТова е най-големия разсадник в Югозападна България, подготвил е през годините
много специалисти, създадена е маточна база, там са произведени повечето фиданки от съществуващите черешови и ябълкови масиви на бившите ТКЗС-та в областта.

Ежегодната продукция е достигала до 800 хиляди броя фиданки, които се реализирали не само в страната, но и в чужбина. С посадъчен материал от овощния разсадник в Дупница са създадени овощни градини в Ирак, Мароко, Либия, Молдова, изнасяни са овощни дръвчета и за Франция, Германия и други страни.

биопроизводители на пресни плодове и зеленчуциПрез 2001год. държавната фирма „Комосс” се приватизира и овощния разсадник става частен. През последните години се опитахме да възродим традициите на овощарството в региона, създадохме нови маточни насаждения, внедрихме нови сортове. В тясно сътрудничество със специалистите от регионалните служби по растителна защита и апробация и семеконтрол произвеждаме висококачествен посадъчен материал от всички застъпени в страната видове.

Ежегодно се стремим да обогатяваме видовия и сортов състав, внасяме посадъчен материал от Турция, Гърция, Сърбия. През последните години с овощен посадъчен материал от нашия разсадник бяха създадени стотици декари овощни градини в цялата страна – Силистра, Ивайловград, Пазарджик, Кнежа , Кюстендил и други региони. Наши клиенти са кандидатствали успешно по програма „Сапард” , по програмите на ДФ „Земеделие” и ПРСР. Фирма Комосс ООД засади собствена орехова градина с площ от 70 дка и смесено насаждение с площ от 20 дка. От 2007 год. Разсадника се ръководи от специалист агроном г-жа Витанова.

Освен производство на посадъчен материал, ние сме и биопроизводители на пресни плодове и зеленчуци. Основните култури са сливи, вишни, ябълки. От зеленчуците произвеждаме лук, краставици, домати, тиквички, целина и др. Продуктите на биостопанство „Комосс“ може да се намерят на фермерските пазари в София или със заявка по телефона.

Комосс – овощен разсадник.