Зелени био фирми, био ферми 🌿

Ферма ВЕРСОЛ

Logo

Био Ферма ВЕРСОЛ

Био Ферма ВЕРСОЛ

Ферма за биологично земеделие и домашно отгледана храна „Версол“. ВЕРСОЛ ЕООД не е просто фирма, а начин на живот, на грижа за себе си и ближните си, за природата, внимание към храната, която поднасяш в дома си.

Домашната ни БИОФерма се намира в Северозападна България, на северния Предбалкан на Стара Планина, в землището на с. Лик, общ. Мездра на 400м. надморска височина. От м. май 2013 г. в БИОФермата отглеждаме годжи бери (godji berry) като обработката и третирането на земята е изцяло съобразено с нормите за биологично отглеждане на култури.

Годжи Бери
Основно насаждение в нашата фермата е годжи бери. Това е плод богат на витамини и минерали, някои от които рядко срещащи се в натурални продукти. Съвкупността и балансираното съдържание на полезните елементи е и основната причина годжи бери да бъде обявен на плода на дългoлетието. Изключително силен антиоксидант, имуностимулант, с изявено пречистващо и оздравително действие върху човешкия организъм, забавя стареенето, редуцира риска от рак.

Физалис / Инка бери /
Физалис или инка бери е едногодишно растение, с оранжеви плодове сгушени в естествена шушулка оформена от изсъхналите цветове. Плода се отличава с изключителни вкусови качества и полезно влияние върху човешкия организъм. Това провокира професионалния ни интерес като био производител да се заемем с неговото отглеждане.

Мурсалски Чай
Наричан още пирински чай, той е изключително ценна българска билка включена в Червената книга на България. Съдържанието на полезни съставки го прави силен имуностимулант, с антиоксидантно и антибактериално действие. Има противовъзпалително действие, повлиява заболявания на черния дроб и други. Народната медицина го препоръчва при гърлобол, кашлица, бронхити, бронхиална астма, облекчаване на възпалени лигавици.