Градината остава в зелено

gradina-zeleno

Градината остава в зелено.

Есенната целувка на природата не прави шарени следи по всички растения и храсти

Трудно е за вярване, но е истина: за половината от годината от ноември до април в повечето градини има много малко за наслада на окото. Затова вземете си вечнозелени растения, които ще преобразят кътчето ви.
Дали през пролетта, лятото или снежната зима – със скимията, буката, със скалната мушмула и компания, вашата градина ще изглежда неузнаваема. Листа, цветове и плодове – всичко тук е декоративно. Снежните искри и блестящите кристали на зимата ще позволят да покажете красотата на градината си.

Градината в зеленоОсвен това можете с помощта на бръшляна и радиканс голд да направите една ефектна цветова комбинация. Това богато зимно изкуство от Китай се основава на ефектно оцветените листа. Бяло-зелените сортове като Silver King или Emerald Gaietyще изглеждат много благородно във вашия двор или пък в саксия през вратата на къщата ви. Слънчево настроение в мрачните дни пък можете да постигнете с жълто-зелените листа на Emerald`n gold или Blondy.

1. С помощта на бамбука градината ви ще стане вълшебно място. И през зимата екзотичните растения могат да издържат студ до минус 20 градуса.
2. Със своите зелено-жълти листа радиканс голд (Euonymus fortunei Emerald`n gold) създава слънчево настроение.
3. Калмията се отваря точно пред храста рододендрон и показва приказно красивите си листа.
4. Здрави цветове и сладък аромат: по средата на зимата японската махония се опитва да примамва насекоми.
5. Кръглите плодове на гаултерията (Gaultheria mucronata) се показват през есента и стоят на растението през цялата зима.

Съвет
Различните бамбукови видове като например Phyllostachys имат много силни издънки, които могат да пробият пластмасовата саксия. Затова засаждайте растението в бетонена кашпа или кръг. Или пък окопайте корените, които са излезли извън съда, за да ги скриете.

Отговорете