Големи саксийни цветя в интериора

Golemi-stajni-tsvetya

Големи саксийни цветя в интериора.

Дизайнерите, които декорират просторни помещения със зеленина (в дома, офиса или други обществени сгради) много често предлагат да се използват големи тропически палми, фикуси, лиани с едри листа и др. подобни. Кои видове растения да изберем и как прaвилно да ги разположим в интериора?

Принципите на модерното озеленяване на дома отдавна вече не залагат на остарелите прийоми. А именно, да се поставят саксийните цветя на первази или шкафчета до прозореца.

Големи саксийни цветяРастенията – това е част от интериора и дизайнерските идеи за тяхно използване и разполагане понякога са стряскащи. Като, например: зелени стени, стенни пана от различни видове живи цветя, прозрачни маси с миниатюрна морава под стъклен плот и др. На зимните градини и обособените ъгли с дива природа отдавна вече никой не се учудва.

Ролята на големите стайни растения в интериора е различна. Например те могат да закръглят визуално ъгли, да оправят стаи с неправилни форми. А също и да разделят помещенията на зони или просто да скриват недостатъци.

Стайните цветя за декорация на просторни холове с големи прозорци не бива да бъдат малки. Размерът им обикновено трябва да е повече от метър и половина на височината. А понякога да достигат и тавана. Големите растения могат да бъдат единични или да се разполагат в живописни компактни групи в съчетание с маломерни видове.

Обикновено ги разполагат в зоните за почивка. Тъй като те са способни да създават изключително уютна атмосфера в къщата.

Коментари (2)

  1. Знае ли някой, какви са примерните цени за интериорно озеленяване ?
    Ако не са много „солени“ бих ползвала подобни услуги, вместо да импровизирам сама.

  2. Зависи от растенията, големина, бройки и т.н, по-екзотични са скъпи. Мисля, че трябва да се пита, нали тук има каталог на фирми за озеленяване /горе вляво/ и там да се прозвъни по фирмите, най-добре те ще кажат, защото озеленяването е много относително, зависи какво харесвате….а могат да ви направят проект и вие сами вече ще купувате растенията.

Отговорете