Есенни цветя в нашата градина

esenni-cvetia-gradina

Есенни цветя в нашата градина

Есенните цветя придават особена привлекателност на градината. В периода, когато цъфтежа на пролетните и летните цветя замира, идва времето есенните да разкрият цялата своя красота. Те са най-разнообразни. Вие, разбира се, можете да подберете именно тези видове, които ще ви радват дълго време -дори до първите слани.

Хризантема. Прекрасен образец за есенните лехи. Често се засажда в групи. Хризантемите биват нискорастящи, средно-високи и високи, с Есенни цветя хризантеманай-разнообразни цветове и дълга продължителност на цъфтежа. Дълго издържат и откъснатите за букети цветя. Хризантемите обичат слънчевите места, както е нужно и почвата за тях хубаво да се дренира. Необходимо е да се отстраняват увехналите  цветове на хризантемата, за да се удължи цъфтежа и.

Астра – има едногодишни и многогодишни растения. И тя като Есенни цветя, астрахризантемата има различна окраска.  От края на юли до октомври, астрата ще краси вашата градина. Грижата за астрите не е никак сложна: отстраняване на плевелите, разрохкване на почвата и не много често поливане.Още един представител на есенните цветя – това е гергината (далия). Тези цветя са невероятно красиви и разнообразни.  При засаждането им е необходимо да се подбират слънчеви места, запазени от течения и силни ветрове.

Есенни цветя , турта

Есенни цветя в нашата градина.

Турта или тагетес – вид едногодишни или многогодишни растения. Срещат се ниско- или средно-растящи, самостоятелни или в групи. На цвят могат да бъдат от жълто до тъмно-бордо. Цъфтежа е много продължителен. Нискорастящите сортове са подходящи за красиви бордюри на градинските пътечки. Растенията са непретенциозни и добре понасят пресаждането.

Градинска хортензия – многогодишен Есенни цветя, гадинска хортензияцъфтящ храст. През цялото лято и есента, тя ни радва с цъфтежа си. Постепенно  сменя цвета си от зелен в началото на лятото, преминава към бял в средата на лятото, а през есента добива известен розов оттенък.

За есенните лехи, също така, подхождат и така наречените „сухоцветни”. Един от най-разпространените представители на тази група е хелихризумът (безсмъртник). Тези растения са едногодишни и имат много разнообразна  цветна окраска. Последен ярък проблясък в заспиващата градина.

есенни цветя. хелихризумДруг представител на сухоцветните – ксерантемум. Цветовете му приличат на мънички звездички. Това растение обича слънчевите места и изглежда чудесно на туфи в лехите.
И това далеч не е целият списък на есенни цветя, които с многообразието и палитрата си са способни да ни радват  в най-мрачните и хладни дни. Нека тези цветя бъдат наградени с нашето внимание и им бъде

отредено достойно място в градината.

Отговорете