Екстериорен дизайн. Да облечем духа си в зелено

Eksterioren-dizajn

Екстериорен дизайн. Да облечем духа си в зелено.

Текст: ланд.арх. Даниел Йорданов
Ключът към максималното разкриване във визуален и в практически аспект на потенциала на вашето дворно пространство, към неговото естетическо оползотворяване, е дизайнът. Това включва планиране и оформяне на пространството. По начин, който най-добре подхожда както на вашия начин на живот. А също така и на характера на вашия дом и на заобикалящата го среда.

Пространството е скъпоценен търговски артикул. В града то е ограничено и скъпо. Така че трябва да се радвате на всеки сантиметър, който притежавате. За да се получи желаният от вас ефект, при проектирането трябва да се комбинират всички видове елементи и техники. И засаждането на растения и полагането на декоративни настилки са само част от тях.

Вашата градина може да съдържа декоративна кашпа, чешма, скулптура, малко вода и растения. При подходящо осветление през нощта ефектът би бил направо магичен.
В случай че желаете екстериора да бъде по-атрактивен поставянето на водна площ като акцент в композицията може да бъде търсеното от вас решение. Ако сте сред щастливците, които разполагат с достатъчно пространство да осъществят по-мащабни идеи, ви предлагаме проект на фонтан.
И като финал трябва да се има в предвид, че за да изглежда двора добре е необходима постоянна и качествена поддръжка.

Вижте фирми, които извършват озеленяване.

Отговорете