Еделвайс в саксия, в градинските центрове в зелено бг…

Edelvays

Еделвайс в саксия, потърсете в градинските центрове регистрирани във фирмения каталог на зелено бг. Имайте предвид че култивираният еделвайс не отстъпва на дивия.

Цената за малка саксия с еделвайс е достъпна – варира от 4 лв до 15 лева.

В България се срещат 2 вида еделвайси (Leontopodium nivale). Leontopodium alpinum subsp.alpinum е разпространен в Пирин и Leontopodium alpinum subsp.nivalis -разпространен в Стара планина.
Имайте предвид че дивите форми са защитени видове. Брането на растенията е забранено! Еделвайсът е включен в „Червената книга на България“.

Някой градинари обаче, желаят да притежават това планинско цвете. Затова ви информираме, че еделвайс се продава в повечето градински центрове в България.
Цената за саксийка започва от 4 лв. и варира според размера на растението.

Така че да имате Еделвайс в двора е съвсем рално. И така вие, можете да преместите високия връх във вашата градина или на терасата.
Само едно растение е достатъчно, да ви напомни за величествените скали и чистия въздух. Емблематичният еделвайс ще краси и вашата градина. И дори не е необходимо да се качвате в планината а да отидете до най близкия градински център.

Еделвайс- лечебен ефект.

В допълнение, еделвайсът има и лечебни качества. Името на еделвайса идва от немски – „edel“ oзначава благороден, а „weiss“- бял. В това семейство има над 30 представители. Те са разпространени предимно в Европа и Азия. Всички те, са високопланински и са защитени!

Еделвайсът е развил изумителни способи, за да се справя с неблагоприятната обстановка, в която расте. Власинките задържат въздух, наситен с водни пари, което намалява изпарението от листата. А в условията на интензивно слънчево греене, това е особено важно за оцеляването на растенията.

Под сивкавите власинки, еделвайсът е зелен, като повечето други растения. Цветовете на еделвайса са дребни и жълти. Появяват се в началото на лятото.
Еделвайсът е привлекателен за пчелите и може да се използва в сухи букети. Той има лечебен ефект при заболявания на белите дробове и сърцето.

Коментари (8)

  1. Здравейте,желая да купя еделвайс в саксия.Бихте ли ми дали информация къде има в наличност.Възможно ли е да поръчам с куриер?Благодаря за съдействието!

  2. Здравейте,
    ЗЕЛЕНО БГ и ГРАДИНА БГ са каталози с над 300 фирми за ГРАДИНА, ЦВЕТЯ и всичко свързано:

    ZELENO.BG – КАТАЛОГ НА ФИРМИ ЗА ОЗЕЛЕНЯВАНЕ и ГРАДИНА: https://zeleno.bg
    GRADINA.BG – КАТАЛОГ НА ФИРМИ ЗА ГРАДИНАТА: https://gradina.bg

    Потърсете в категориите ФИРМА която да ви свърши работа. Поздрави,

Отговорете