Декорацията във вашия дом

Dekoracija-dom

Декорацията във вашия дом.
Автор: Прогресив Дизайн Плюс ЕООД

Декорацията във вашия дом – щипка екзотика, финес и любов.

Всеки човек има собствена представа за това каква трябва да бъде декорацията в дома му, за да отговаря на собствената му представа за стил, да внася свежест и красота, да е подходяща за избрания тип обзавеждане. Много често само две-три умело подбрани растения, аранжирани оригинално, внасят не само настроение, но и онзи елемент на артистичност, който веднага грабва окото, придава индивидуалност на помещението, превръща го в дом, подреден с любов и въображение. Добре е да се доверите на опитен дизайнер или ландшафтен архитект, но дори да нямате желание или средства за това, можете да постигнете добро решение със собствени сили. Кратка разходка из съответните магазини ще е достатъчна, за да се снабдите с всичко, което ви е нужно – интересни растения, ефектни кашпи, декортивни камъчета или сухи цветя.
Предлагаме Ви няколко не трудни за изпълнение решения, които веднага ще внесат нова багра в дома ви.

декорацията в дома Декорацията във вашия дом.

В съд по ваш избор може да аранжирате група от кактуси и живи камъчета. За да скриете почвата и да повишите декоративния ефект на композицията, покрийте почвата с декоративни камъчета. Белите камъчета ще подчертаят допълнително избраните от вас сухолюбиви растения, като ги приближат към естествената им среда на обитаване. Тъй като съдът няма дренажни отвори, растенията трябва да се поливат дозирано, на по-големи интервали от време.

Можем да постигнем декоративен ефект, като едновременно играем с цветовете и формите на съдовете, както и с цветовете и формите на самите растения. Класическата комбинация между черно и бяло е съчетана с по-дискретни като силует и цвят растения: драцена и палма кенция. Изборът на тези растения е продиктуван от факта, че те са лесни за отглеждане, а същевременно създават висок декоративен ефект.

Все още е малко позната „декоративната” почва. На пазара тя се предлага в различни цветове. Това ви дава възможност да правите цветови комбинации по ваш избор, в зависимост от интериора. На снимка 3 е показано как в прозрачна ваза е засадена драцена в цветна почва, която е смес от светло жълта и червена почва. Това създава илюзия за преливащи се цветове и се превръща в интересен акцент в интериора.

Декорацията във вашия дом.

В момента на пазара се намират прекрасни азалии, които цъфтят в различни цветове. Може да поставите растението в декоративен съд, които ще скрие саксията или да го пресадите в контейнер. Азалиите са популярни като цъфтящи с кратък ефект. За да цъфти по-дълго растението трябва да пулверизирате редовно. За да цъфне и следващата година, го дръжте на хладно и поливайте редовно. Почиствайте увехналите цветове.

Класическа аранжировка. Кашпите се подреждат етажно. Желателно е да се използват декоративни кашпи. Най-отпред се разполага цъфтящо растение, което може да се махне след прекратяване на цъфтежа. В един от съдовете има пълзящо растение, чиито стъбла се стелят свободно.

Последния вариант е за тези, които забравят да се грижат за своите стайни си растения и нямат голям успех с тях. Аранжировките със сухи цветя са много модерни и разпространени в последно време. На пазара се предлагат сухи цветя, оцветени в различни цветове и с разнообразен хабитус. В зависимост от дизайна на помещението може да аранжирате букет, които ще се превърне в „бижуто” във вашия интериор.

Източник: Прогресив Дизайн Плюс ЕООД

Отговорете