Цикламата – символика и енергия на цветето

Цикламата – символика и енергия на цветето

автор: Евгени Генов, Гр. център "Разцвет"

В
ремето се захлади, заедно с мъглите,
тежки мисли започнаха да ни налягат. Есенните слани попариха градинските цветя и ни остана единствено варианта да внесем повече уют и ведро настроение в дома си.
Един от първенците в това отношение е Цикламата. Тя е едно от малкото растения, които цъфтят през зимата и ранна пролет. Цикламите всъщност са известни от дълбока древност, те са обичани още в Древен Рим, където са ги отглеждали успешно. За нейна родина се считат Мала Азия и Средиземноморието, а у нас расте дива циклама, която е защитен вид.
Рових се из нета да търся символиката, която носи поднасянето на това цвете, но намерих доста противоречиви мнения: едни източници твърдят че изразява завист, други че на езика на цветята тя означава „Ще ти бъда верен докрай”! Аз лично залагам на втория вариант!
Цикламата е със силно енергийно излъчване. Тя внася ред в дома, допълвайки липсата на енергия за разкриването на таланти и внасяйки вдъхновение и творчество. Смята се, че в дома в който се отглежда, обитателите се приучават да обръщат внимание един на друг, създава се приятна атмосфера за всички посетители и живущи.Присъствието на Цикламата в дома се отразява на настроението, укрепва духа и изпълва със смелост и устременост. Тя служи за защита, съхранение и опазване на дома и семейството от всяко зло.
Подчинените, които искат повече внимание от шефовете си, трябва да отглеждат бели циклами, розовата циклама е полезно да се отглежда от уморени и несигурни хора – наличието на това цвете около тях ще им помогне да се отърват от прекалената зависимост от чуждото мнение.Червената циклама поставена в спалнята укрепва брака и разпалва отново любовта и подпомага зачеването!

Градински център "Разцвет", град Стара Загора
видяна: 2126
dfgdfg

 

 

Коментари

Ружа Парсонс
23 ноем. 2014 | 21:27
...Колкото пъти я купих, толкова пъти умря... сигурно енергиите ни, не си съвпадат...

 

Крася Симеонова
24 ноем. 2014 | 11:02
Нещо повече за отглеждане на цикламата ?

 

зелено бг
24 ноем. 2014 | 11:06
Повече за отглеждане на цикламата вижте тук
http://www.zeleno.bg/bg/articles/340-kak-da-uduljim-tsufteja-na-tsiklamata.html

 

Георги
23 ноем. 2015 | 19:42
Не умира цикламата, а изсъхва пролетно време. Лятото спи и есента започва да се разлиства и да цъфти

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  21 ян. 2019г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?