Стайни цветя за мързеланковци

Стайни цветя за мързеланковци

Ако някога са ви подарили прекрасно саксийно цвете, а вие сте забравили за него и сте го открили случайно едва когато сте започнали основно почистване на дома и разбира се, трудно сте го разпознали и сте се зарекли от този момент насетне никога да не носите в дома си нищо свежо и зелено – избързали сте със заричането… Днес ви предлагаме нашия рейтинг за издържливи растения, които не са никак претенциозни и не изискват специални грижи.

АСПАРАГУС- издържа на всякакви условия (в рамките на разумното) и ще Ви бъде благодарен, ако го понапръскате в горещите дни.
                     
ДЪРВО НА ПАРИТЕ - първо ще ви донесе изобилие, второ-отличен избор за разсеяни цветари, но не го захвърляйте в недостатъчно осветен ъгъл, това няма да ви бъде простено, както и прекаленото поливане!

КЛИВИЯ, която ще ви е благодарна, ако за дълго я забравите, защото не обича да променя мястото и саксията си!

ЗАМИОКУЛКАС - идва чак от Мадагаскар и затова е изключително издръжлив. Вирее върху всякакви почви, на лошо осветление и с редки поливки!
       
САНСЕВИЕРА - МЕЧ, или ЕЗИК НА ТЪЩАТА, както е познато това стайно цвете в Русия! Досещате се, че цвете с такова наименование самият Бог е сътворил с мега-устойчивост. На него не му пречи нито течението, нито изсушаването и липсата на светлина! Все пак внимавайте да не го преполивате или пък да го преохладите - тогава няма да оцелее.

ХЛОРОФИТУМ - повечето от нас помнят това растение от училище, а щом там е оцеляло! През топлите дни поливайте през ден, точно както ви е казала учителката, а ако забравите не се притеснявайте, хлорофитумът не се предава лесно ;)
           
КОЛЕДНИЧЕ - този избор е най-добрият за разсеяните цветари! Цветето се чувства добре на много осветено място, но ако се премести на по-осветено ще се отблагодари с буен цъфтеж. Ако не му се обръща внимание то се развива много добре.

Това е нашата класация за непретенциозни стайни растения - опитайте и те ще внесат в дома ви изящество и топлина!

видяна: 3901
dfgdfg

 

 

Коментари

звезда
15 фев. 2016 | 08:45
съвсем вярно само хлорофитум не съм гледага

 

Ивайло Иванов
24 ноем. 2017 | 16:23
Бихте ли написали имената и на латински.

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  21 ноем. 2018г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?