ХИТРИТЕ ПОМОЩНИЦИ ЗА ВАШИТЕ ЦВЕТЯ

ХИТРИТЕ ПОМОЩНИЦИ ЗА ВАШИТЕ ЦВЕТЯ

Автор: "АКВАМАТ 2000" ООД

Помните ли безгрижните си ученически ваканции? Искате ли отново да се почувствате свободни и необременени по време на почивката си? Вече сте  запланували летните си пътувания, но така и не намирате отговор въпроса „Кой ще се грижи за цветята докато ни няма?”. Може спокойно да си отдънете, защото ще Ви запознаем с хитринките на SmartTech Ltd подходящи както за професионалисти, така и начинаещи цветари.
„Хитростта” на тези помощници се крие в патентованата технология, залегнала в основата на повечето продукти на SmartTech Ltd, а именно в хитрите гранули HappiRoot®. Ето и научното обяснение: гранулите HappiRoot® са биопродукт съставен от патентовани неутрални полимери, базирани на полиетиленов оксид. Те формират хидрогел при контакт с вода и са идеална добавка към почвата за цветя. С други думи - хитрите гранули спомагат за задържането на влага в почвата и аерацията.
Ето я и първата хитринка за Вашите цветя - хитрата подложка Smart Slice®, която работи много просто. Трябва само да я потопите във вода за няколко часа и тя се превръща в резервоар за Вашето цвете. Поставя се под саксията и любимото Ви цвете ще бъде свежо за много време. Друга хитринка, която ще Ви замести в поливането на цветя, докато се наслаждавате на ваканцията си, е Houseplant Heaven®. Този рай за цветята преставлява специално конструирана саксия и кашпа, които в комбинация с хитрото резервоарче Smart Reservoir® ще Ви позволят да разредите поливките до три и повече седмици, а цветята Ви ще бъдат снабдени с необходимото количество влага. Хитрият резервоар Smart Reservoir® е ефикасен благодарение на гранулите HappiRoot® в него. Не изисква особена поддръжка и отдава вода на корените на цветята постепенно и контролирано. Smart Reservoir® се прелага в най-различни размери и е удобен за ползване в  градински центрове, оранжерии за цветя, магазини и частни домове.
Следващото предложение на SmartTech Ltd. е хитрата въглавничка Smart Cushion®. Благодарение на гранулите HappiRoot® задържа влагата в почвата и я отдава към корените на цветята постепенно, когато те имат нужда от вода. Може да разположите хитрата възглавничка под корените или встрани до тях, като по този начин им осигурявате влагата, от която се нуждаят за дълго време. Не забравяйте, че Smart Cushion® не произвежда вода. Вие пак ще трябва да поливате цветето си по стандартният начин, но много по-рядко.  
SmartTech Ltd. предлагат и още една уникална система за поливане на цветя – хитрото кранче Smart Valve®. Хитрото кранче има две отделения – едното е с отвори за следене на състоянието на климата, а в другото се намира каналче през което тече вода при определени условия. Двете отделения са разделени чрез специална мемебрана. Единствената връзка между тях е прецизното дискче от SmartGel®. Именно този диск е чувствителен към състоянието на климата и в съотвтствие с неговите параметри отваря и затваря каналчето през, което водата потича към саксиите и спира.
Възползвайте се максимално от почивката си с помощта на малките хитринки, които ще Ви донесат спокойствие и сигурност.


видяна: 1617
dfgdfg

 

 

Коментари

Виолета Петрова
03 фев. 2011 | 09:13
Аз ползвам тези влагозадържащи средства и останах впечатлена от тях.От изложението за цветя в НДК , си взех такива резенчета 5-6 и една опаковка гранули.За мое учудване тези малки резенчета се оказа,че не са толкова малки-едно такова поема близо 300 мл вода!От тях съм си сложила на Бенджамина и на драцените.На циганчето като го присадих му сложих в почвата 20-25 гр. гранули-проблем с оклюмането нямах и почна да цъфти повече.На петуниите в сандъчетата ще слагам тази пролет от гранулите.Според една моя приятелка нейните на балкона не са спирали да цъфтят...

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  06 фев. 2016г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?