Балконски растения

balkon-rastenia-petunia

Балконски растения

Цветята оживяват всяко пространство, всеки кът където са поставени.  Ако нямате двор или градина където да засеете любимите цветя, това може да сторите в саксия на терасата. Почти всеки един балкон може да бъде превърнат в прекрасна градинка. Доза свежест и живот може да внесете и на вашият балкон с многообразието от балконски цветя. Богати със своите цветове и краски те ще превърнат терасата в любимо кътче през лятото. Ето едни от най-подходящите балконски цветя са:

Каскадна петуния/Petunia
Каскадната петуния цъфти с дребни цветове обагрени в лилаво, бяло, синьо или розово. Периода на цъфтеж между май и октомври. Обича пряката слънчева светлина или полусенчести места, при обилно поливане на почвата. Добре понася песъчлива и рохкава почва. Размножава се чрез семена, като височината на растението е до 20 см.

 

 

 

Циганче/Impatiens

Цветовете на това балконско цвете са бели, розови до червено. Добре е да се разположи в по сенчестите места на балкона, обича влагата и обилното поливане. Поддържайте почвата рохка и влажна. Цъфти от май до октомври, размножава се чрез семена. Достига размери до 15 см.

 

 

Върбинка / Verbena
Декоративно растение, което цъфти на туфи през цялото лято от май до края на октомври. Непритенциозно към грижи растение. Може да се постави в саксии на терасата, или в алпинеуми. Достига височина до 15 см, като цъфти в лилаво, бяло, червено, светлосиньо. Обича прякото слънчево греене, или полусенчести места. Добре е да се полива редовно.

 

 

Лобелия /Lobelia

Малко и компактно цвете растящо на големи туфи. Цветове, сино, тъмно синьо, лила. Достига до размери около 10 см. като цъфти непрестатнно през цялото лято. Обича сенчести места или полусянка. При редовното му поливане ще се радвате на едно много красиво и нежно цвете. Засажда се чрез семена – едногодишно цвете.

Балконски растения

Отговорете