Над 90 фирми за озеленяване в каталога на Зелено БГ

Firmi-ozelenyavane-Sofia

Над 90 фирми за озеленяване в каталога на Зелено БГ.

В категории 🍃 Озеленяване София и 🎋 Озеленяване страната във фирмения каталог на Зелено БГ има регистрирани над 90 фирми за озеленяване от цяла България. Можете да ги сортирате по градове и региони. Всички те извършват озеленяване, ландшафтно проектиране, интериорно озеленяване и изграждат вертикални стени. Техните услуги включват: Озеленяване, изграждане, и поддръжка на вашия двор, градина, офис, сграда. Всеки от 327545 потребители на zeleno bg, може да избере фирмата която най-добре ще му свърши работа.

Важно: озеленяване или изграждане на градини и дворове е многостранен и динамичен процес. Това е комплексна дейност, която включва различни мероприятия. Сред тях са са доставяме на растителен материал, подготовка на терена, засаждане на декоративна растителност. А също така и изграждане на поливна система, алпинеуми и скални кътове, зелени паркинги, беседки, декоративни реки и езера, сухи реки, водни ефекти, избиране и монтаж на различни архитектурни елементи за градината.

Над 90 фирми за озеленяване в каталога на ZELENO BG.

Най-общо, озеленяването е комплекс от дейности, целящи създаването на зелени пространства, заети от цветя, декоративна или местна растителност, настилки, водни ефекти и леки конструкции. В общия случай, озеленяването е свързано както с изграждане на частни дворни градини, така и с усвояване и устройство на територии, обществени площи и паркове, ботанически градини и обособени зелени кътове и алпинеуми. Озеленяването включва и дейности по поддръжката на зелени площи. Професионално озеленяване се извършва основно на два етапа – подготвителен етап и изпълнителен етап.

Подготвителният етап на професионалното озеленяване включва:

1/ Геодезическо заснемане на терена – основата на всяка предпроектна и проектантска дейност. Реализирането на всеки архитектурен, строителен или устройствен проект започва с необходимостта от точна геодезическа информация.

2/ Вертикално планиране. То свързва височинно сградите и съоръженията чрез подходи, стълбища, пътеки и площадки, така че денивелацията на терена да се преодолее възможнп най-лесно. Вертикалната планировка е определяща за запазването на местните, вече съществуващи растителни видове, тъй като те пазят почвата от ерозия.

3/ Ландшафтно проектиране е създаването на работен проект за озеленяване. Той трябва да е съобразен със зададените изисквания и с данните от геодезическото заснемане на терена. Ландшафтния проект съдържа посадъчна схема, според която се затревява терена и се засажда декоративна растителност.

Вижте други 76 статии за озеленяване.

Отговорете