10 предимства на биоразградимите саксии

Biorazgradimi-saksii

10 предимства на биоразградимите саксии

Съвремените биоразградими саксии правят градинарството по-лесно от всякога

1.Биоразградимите саксии са съвременна и екологична алтернатива на класическите пластмасови кашпи и съдове.
2. Те са екологично чисти съдове. Съставени са от 80% дървесни влакна и 20% торф и не съдържат патогени и токсични вещества.
2. Те изглеждат естествено във вашата градина и ви дават възможност на по-късен етап да засадите растението в цветната леха, без да премахвате саксията. С течение на времето тя ще се разгради напълно, при това без да има негативни последици за околната среда.
3. Биоразградими саксии се предлагат в голямоо разнообразие от форми и размери, така че да паснат на всеки тип растение. Те са и изключително здрави и достъпни.
4. Биоразградимите саксии са все по-търсени от любителите градинари. Вече има няколко вносители на тези съдове у нас. Някои от тях са произведени от Fertil SAS Франция.

Предимства на биоразградимите саксии.

5. Водата, въздухът и корените проникват лесно в стените на биоразградимите саксии Fertipot и затова те нямат нужда от дренажни отвори.
6. Корените, които се развиват в тях по-късно много по-лесно и успешно се прихващат директно в почва или в следващ по-голям контейнер.
7. Саксиите Fertipot са подходящи за разсади, зеленчуци, лозя и други едногодишни и многогодишни култури.
8. Те осигуряват оптимален воден и въздушен режим на растенията в тях.
9. Отличават се с голяма механична якост, както във влажни, така и в сухи условия. Поради това засаденият разсад оцелява почти на 100%.
10. След своето разпадане, тези саксии обогатяват почвата и помагат за по-ранни и по-високи добиви.

Ако имате нужда от помощ за озеленяването на двора, потърсете опитен професионалист в категории ? Озеленяване София и ? Озеленяване страната. Там има над 100 фирми за озеленяване от цяла България.

Коментирайте

 

Коментари (4)

  1. Здравейте,
    Бихте ли дали цена на биоразградимите саксии.Търся екологични саксии.
    Благодаря

Отговорете